Het huidige e-procurement platform om opdrachten te publiceren (e-notification) en offertes te openen (e-tendering), en nog andere toepassingen, wordt volledig vervangen door een nieuw, geïntegreerd en verbeterd platform.

Het nieuwe e-procurement platform zou live gaan op 2 mei 2023. Intussen is de datum bijgesteld naar 4 september 2023. Het ziet er sterk naar uit dat deze datum ook gehaald zal worden. Vandaag (30 juni) communiceerde de dienst e-procurement van de FOD BoSa de go-live aan het grote publiek.

Vanaf 4 september e.k. kan u op het oude platform geen opdrachten meer publiceren. Lopende opdrachten (gepubliceerd voordien) kunnen wel nog afgerond worden op het oude platform.

Aanbestedende overheden houden er dus best rekening mee dat ze de eerste helft van september mogelijk nog niet volledig bekend zullen zijn met het nieuwe platform, waardoor publicaties vertraging kunnen oplopen.

Verder wordt (door de FOD BoSa – die het platform beheert) aanbevolen:

  • Nog eens na te gaan of uw organisatie een superuser heeft. In het nieuwe platform wordt dat de ‘organisatiebeheerder’.
  • de gegevens van uw organisatie (KBO-nummer, e-mail en telefoonnummer) (dat kan enkel de superuser) en van de aankopers (Gebruik een persoonlijk e-mail adres en géén groepsmail) (dat kan elke aankoper zelf)  na te kijken. Enkel correcte aankopers profielen worden gemigreerd naar het nieuwe platform. (Ondernemers-accounts worden niet gemigreerd). Vanaf 21 augustus 2023 is een soft go-live gepland. De organisatiebeheerders, de huidige super-users, kunnen vanaf die datum hun organisatiegegevens raadplegen en indien nodig aanpassen. Ze kunnen eveneens de gebruikers in hun organisatie(s) de nodige rollen toekennen.
  • offertes in het huidige platform te bewaren in uw eigen omgeving. Deze worden niet gemigreerd en zullen dus kort na 4 september 2023 snel verdwijnen.

Wij volgen de ontwikkelingen op de voet en houden u via onze kanalen op de hoogte.

Voor onze eigen toepassing TenderBase zijn we een traject gestart om als e-sender rechtstreeks bekendmakingen te kunnen doorsturen naar het nieuwe e-procurement platform, op basis van de gegevens die u in TenderBase al heeft ingevuld voor de opmaak van een bestek.

 

Helpcentrum en instructievideo’s

Sinds kort is het nieuwe helpcentrum e-procurement toegankelijk. Neem daar alvast een kijkje en kom alles te weten over de applicaties.

De FOD BoSa stelt ook instructievideo’s ter beschikking.

 

Schrijf je nu in voor één van onze opleidingen e-procurement

Geerts/ Denayer organiseert samen met Rasschaert academy in house en open opleidingen e-procurement. Contacteer ons voor een offerte op maat.

Geerts/ Denayer is geaccrediteerd kenniscentrum e-procurement en Johan Geerts is geaccrediteerd opleider e-procurement.

 

Nuttige info: Website FOD BoSa